Odlična ideja za obiteljski ručak kojem se svi raduju, pa čak i djeca. Idealno je i kao priprema za piknik, neke proslave, porodična okupljanja...
Sastojci i priprema:
Ispeći palačinke kao i inače. U smjesu ide:
- 2 jaja, kisele ili obične vode, malo mlijeka, malo soli i brašna po potrebi.
peći tanke palačinke, ne moraju biti debeli.
- (Također možete praviti smjesu od više jaja, za više palačinaka. Sve u zavisnosti koliko komada želite
Palačinke puniti filom po želji.
Ideje za fil: svježi sir, šampinjoni, kuhana jaja, šunka, salama, mozarella, mljeveno meso...
Ja sam koristila sir i šunku kao najjednostavnije punjenje.
Fil stavljate na sredinu palačinke, lijevu i desnu stranu preklopiti do sredine. Zatim sve urolati.
Tako uraditi sa svim ostalim palačinkama.
Svaku urolanu palačinku pohovati na idući način - prvo uvaljati u jaja, zatim u prezlu. (ja sam pomiješala prezlu sa dvije kašike brašna).
Peći ih u ulju sa obje strane, nakon toga stavljati ih na salvetu da upije masnoću.
Servirate po želji :)
Prijatno :)
Sastojci i priprema:
Ispeći palačinke kao i inače. U smjesu ide:
- 2 jaja, kisele ili obične vode, malo mlijeka, malo soli i brašna po potrebi.
peći tanke palačinke, ne moraju biti debeli.
- (Također možete praviti smjesu od više jaja, za više palačinaka. Sve u zavisnosti koliko komada želite
Palačinke puniti filom po želji.
Ideje za fil: svježi sir, šampinjoni, kuhana jaja, šunka, salama, mozarella, mljeveno meso...
Ja sam koristila sir i šunku kao najjednostavnije punjenje.
Fil stavljate na sredinu palačinke, lijevu i desnu stranu preklopiti do sredine. Zatim sve urolati.
Tako uraditi sa svim ostalim palačinkama.
Svaku urolanu palačinku pohovati na idući način - prvo uvaljati u jaja, zatim u prezlu. (ja sam pomiješala prezlu sa dvije kašike brašna).
Peći ih u ulju sa obje strane, nakon toga stavljati ih na salvetu da upije masnoću.
Servirate po želji :)
Prijatno :)
Primjedbe
Objavi komentar