Vjerovatno se u ovim danima pitate kako da napravite neku poslasticu a da za to ne potrošite previše namirnica. Neka vas to ne plaši jer za ovu ukusnu štrudlu vam treba tako minimalno namirnica a dobit cete maksimalno užitka.:)
SASTOJCI:
- 3 jaja
- 3 kašike kajmaka
- 6 kašika šećera
- 125gr margarina
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- brašna po potrebi
PRIPREMA:
1. Umutiti jaja, dodati šećer i kajmak. Margarin otopiti na sobnoj temperaturi i dodati u smjesu.
2. Dodati prašak za pecivo i vanilin šećer, miješati sve zajedno. Brašna dodati po potrebi.
3. Rukom miješati dok se dobije mekana smjesa koja se odvaja od ruku i zdjele.
4. Podijeliti tijesto na tri jednaka dijela, ostaviti da odmori 20 minuta i onda razvaljati tijesto.
5. Puniti štrudlu čime god želite, (najbolje je džemom) zatim zarolati.
6. Štrudlu peći u plehu, koji je premazan maslacem. Peći na temperaturi 200°C otprilike 30 minuta. Dok ne porumeni.
7. Toplu štrudlu posuti šećerom u prahu.
Uživajte:)
SASTOJCI:
- 3 jaja
- 3 kašike kajmaka
- 6 kašika šećera
- 125gr margarina
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- brašna po potrebi
PRIPREMA:
1. Umutiti jaja, dodati šećer i kajmak. Margarin otopiti na sobnoj temperaturi i dodati u smjesu.
2. Dodati prašak za pecivo i vanilin šećer, miješati sve zajedno. Brašna dodati po potrebi.
3. Rukom miješati dok se dobije mekana smjesa koja se odvaja od ruku i zdjele.
4. Podijeliti tijesto na tri jednaka dijela, ostaviti da odmori 20 minuta i onda razvaljati tijesto.
5. Puniti štrudlu čime god želite, (najbolje je džemom) zatim zarolati.
6. Štrudlu peći u plehu, koji je premazan maslacem. Peći na temperaturi 200°C otprilike 30 minuta. Dok ne porumeni.
7. Toplu štrudlu posuti šećerom u prahu.
Uživajte:)
Primjedbe
Objavi komentar